Nieuws

06-10-2018 Windows 10 oktober-update kan spontaan bestanden verwijderen.

Windows 10 oktober-update kan spontaan bestanden verwijderen. Kijk en lees hier voor meer informatie

01-10-2018 Ransomware verwijderen ?

Ransomware is malware die uw computer en mobiele apparaten vergrendelt of uw digitale bestanden versleutelt. Als dit gebeurt is de data ontoegankelijk tenzij u losgeld betaalt. Dit biedt echter geen garanties. Betaal nooit! Kijk even hier voor eventuele oplossingen

22-09-2018 Windows 10 voorspelt beste moment om pc te herstarten na update

Kunstmatige intelligentie moet ervoor zorgen dat Windows 10 na een update niet direct opnieuw opstart als een computer in gebruik is.

Computers die met het besturingssysteem Windows 10 werken, kunnen zelfstandig updates installeren en doorvoeren door te herstarten. Op internet zijn veel klachten te vinden van gebruikers die melden dat het regelmatig gebeurt wanneer ze ergens anders mee bezig zijn.

Microsoft schrijft in een blogbericht op de hoogte te zijn van de problemen. Het bedrijf belooft de problemen te verhelpen met behulp van kunstmatige intelligentie. Het bedrijf maakt gebruik van de technologie zodat voorspeld kan worden wat het beste moment is om de computer te herstarten.

"De AI bekijkt niet alleen of het apparaat in gebruik is, maar probeert ook te voorspellen of je alleen even weg bent gelopen om koffie te halen", schrijft Windows-topvrouw Dona Sarkar.

Microsoft heeft de functie intern getest en spreekt van "veelbelovende resultaten". Op dit moment is de kunstmatige intelligentie voor updates alleen beschikbaar in de bètaversie van Windows 10. Naar verwachting wordt het later aan het reguliere besturingssysteem toegevoegd.

03-09-2018 Grote Windows 10 update is aanstaande

Regelmatig komt Microsoft met een grote update voor Windows 10. Binnenkort is het weer zover.

Ruim over een maand om precies te zijn. Microsoft heeft aangekondigd dat het besturingssysteem in oktober een grote update krijgt. Een precieze datum is niet gegeven, maar verwacht medio oktober een seintje op Windows 10. Zo liet het Amerikaanse techbedrijf weten op de IFA beurs in Berlijn. De laatste grote update stamt uit april. Inmiddels draaien bijna 700 miljoen gebruikers Windows 10.

De update van oktober brengt diverse nieuwe features naar het besturingssysteem, waaronder Cloud ondersteuning voor synchronisatie tussen meerdere apparaten, de nodige updates voor Microsoft Edge en performance info voor de Xbox Game Bar. De komende periode gaat Microsoft nog gebruiken om zich voor te bereiden op de release en het nodige te finetunen. Daarnaast zal het bedrijf in de aankomende weken meer bekendmaken wat we precies kunnen verwachten van deze update.

Eind september zal de update beschikbaar worden als download voor Windows Insiders. Begin oktober zijn reguliere consumenten aan de beurt. Na oktober zal het een tijdje rustig blijven. De verwachting is dat Microsoft pas in april 2019 weer met een grote update voor Windows 10 gaat komen.

Bron: Apparata.nl

20-07-2018 Gratis Phishing gids.

Hier kunt u een gratis Phishing gids downloaden. Klik hier voor het ophalen van de  gids

16-06-2018 Vooruitblik Windows 10 herfstupdate: Redstone 5

De April 2018-update voor Windows 10 is net uit, maar Microsoft rust niet op zijn lauweren. Er wordt namelijk hard gewerkt aan de tweede grote update van dit jaar, onder de codenaam Redstone 5. In dit artikel houden we bij wat je kunt verwachten van deze herfstupdate.

16-05-2018 Download gratis de minigids 'Veilig online toolkit'.

Nog een gratis gids in PFD formaat. Staan wetenswaardigheden in die u misschien nog niet wist. U kunt de gids hier ophalen.

29-04-2018 Gratis minigids downloaden in PDF- Windows 10 On the Go

Gratis minigids downloaden. Klik hier

26-04-2018 Inloggen zonder wachtwoorden komt dichterbij

Geen gedoe meer met wachtwoorden bedenken en onthouden, maar eenvoudigweg inloggen met de smartphone als identificatiemiddel.

Web Authentication
Deze techniek luistert naar de naam 'Web Authentication'. Het moet de nieuwe norm voor inloggen worden. Gebruikers die ergens willen inloggen krijgen een melding op hun smartphone. Daarna volgt identificatie via de smartphone. Bijvoorbeeld via een vingerafdruk of met een pincode. Lukt die identificatie, dan wordt de gebruiker automatisch ingelogd op de website. Dit proces is  eenvoudiger en veiliger dan inloggen via een wachtwoord. Wachtwoorden kunnen online worden gestolen of gekraakt. De smartphone niet. Overigens kan ook een ander apparaat dan de telefoon worden gebruikt in het identificatieproces. De grote browsers, Chrome, Edge, Firefox en Opera worden binnenkort voorzien van ondersteuning voor de nieuwe techniek. Alleen Apple ontbreekt nog in dit lijstje.

14-04-2018 Microsoft stelt Spring Creators Update Windows 10 uit

Vanwege een ernstig probleem met de Spring Creators Update stelt Microsoft de grote update voor Windows 10 voorlopig nog even uit. Bij gebruikers bij wie de update al wel is begonnen, loopt de computer tijdens het updateproces naar alle waarschijnlijkheid vast.

Er is een bug aangetroffen in de langverwachte Lente-update, maar het is niet bekend wat er precies mis is met de update. Gisteren had de grote Spring Creators Update uitgerold moeten worden naar Windows 10-computers, maar de update is voorlopig niet beschikbaar.

28-03-2018 Windows 10 Anniversary Update gaat met pensioen

Tijd om te upgraden - versies 1511 en 1607 krijgen in april laatste patches. Over twee weken gaat een versie van Windows 10 uit 2015 met pensioen. Dat is niet eens zo snel als het lijkt: de tijd tussen de verschijning en het beëindigen van de ondersteuning is bijna net zo lang als de tijd die zat tussen Windows 8 en Windows 10. Op de Patch Tuesday van april - de tweede dinsdag van de maand, 10 april - komt de laatste set beveiliginspatches voor versie 1511. Die zou al eerder met pensioen zijn gestuurd, maar kreeg uitstel. De Anniversary Update (1607) verdwijnt volgens de officiële planning uit de ondersteuningslijst voor Windows 10 Home en Pro. Enterprise en Education krijgen nog patches tot en met oktober. In oktober vorig jaar zou de versie voor de Anniversary Update, 1511 dus, zijn laatste updates ontvangen. Microsoft verlengde dat met een half jaar, maar alleen voor commerciële klanten. Consumenten moesten upgraden naar een nieuwere versie, minimaal 1607. Dat betekent dat Home en Pro al gemigreerd zijn, maar dat nu ook Enterprise en Education moeten overstappen. Microsoft heeft geprobeerd klanten te helpen herinneren aan de ondersteuningsbeëindiging met de cumulatieve updates in januari en februari. "De aanvullende serviceaanbieding voor Windows 10, versie 1511 eindigt op 10 april 2018 en wordt niet verlengd tot na deze datum. Als u beveiligings- en kwaliteitsupdates wilt blijven ontvangen, raadt Microsoft aan een update uit te voeren naar de laatste versie van Windows 10", zo stond te lezen in de documentatie van deze maand. Microsoft raadt klanten aan om te upgraden naar de recentste versie van Windows 10, wat momenteel de Fall Creators Update is (1709), hoewel de Spring Creators Update (1803) waarschijnlijk binnen twee weken verschijnt. Maar dan duurt het nog enkele maanden voordat deze geschikt is voor bedrijven. 1709 heeft die goedkeuring al wel. Microsoft heeft de deadline al vaker opgerekt (1507 met zes weken, 1511 met zes maanden) maar in de regel is het bedrijf strikt als het aankomt op het verval van ondersteuning - en daar heeft Microsoft goede redenen voor. "Het gevaar [van verlengingen] is dat klanten het niet meer geloven als een einddatum wordt aangekondigd", zei Gartner-analist Michael Silver vorig jaar. "Het zou een slecht precedent scheppen dat bedrijven ervan kunnen uitgaan dat Microsoft de ondersteuning doorlopend oprekt." Dus met de verlening van 1511 zet Microsoft waarschijnlijk de hakken in het zand. Windows 10 wil misschien meegeven, maar zal niet buigen voor eisen van klanten of zijn kritieke updatebeleid breken, omdat Windows-as-a-service daarmee staat of valt. Het ligt dan ook zeer voor de hand dat de Anniversary Update geen uitstel van executie krijgt.

22-03-2018 Grote update Windows 10 in april

De eerste grote Windows-update van het jaar komt eraan. In de loop van april brengt Microsoft de Spring Creators Update uit.

Microsoft voorziet Windows 10 tweemaal per jaar van een grote update. De eerste grote update van 2018 staat gepland voor april. Na de Creators Update (april 2017) en de Fall Creators Update (oktober 2017) krijgen we nu te maken met de Spring Creators Update

15-03-2018 Zo krijg je Windows 10-updates onder controle

Dat kunt u allemaal hier lezen.

13-03-2018 Windows-pc's toch merkbaar langzamer door update beveiligingslekken 

Dat schrijft Windows-hoofd Terry Myerson. Volgens Myerson zullen de meeste gebruikers met Windows 10 nauwelijks prestatieverschil van hun pc merken na de aanstaande beveiligingsupdate. De meeste gebruikers met zo'n oudere chip en Windows 7 of 8, zullen volgens Microsoft een vermindering in de prestaties van hun pc opmerken.

Windows 10-gebruikers met een pc van 2016 of nieuwer, merken waarschijnlijk helemaal niets. Sommige gebruikers met Windows 10, maar met een oudere chip van de Intel-generatie Haswell of ouder, merken mogelijk al wel een vertraging.

Microsoft stelt dat apparaten met oudere Windows-versies zoals 7 en 8 en veel servers, merkbaar langzamer zullen worden na updates die grote beveiligingslekken Meltdown en Spectre moeten dichten.

08-03-2018 Windows privacy-opties flink gewijzigd

De nieuwe versie van Windows 10 - Redstone 4-update - staat al weer bijna op het punt te verschijnen. Microsoft heeft hierbij de veelbesproken privacy-opties flink gewijzigd. Lees hier verder.

04-03-2018 Spectre 2 voor Intel-processors aangepakt

Microsoft heeft een update uitgebracht voor Windows 10 waarmee het beveiligingslek Spectre 2 voor Intel-processors aangepakt wordt. Het gaat om update KB4090007, die overigens alleen voor Windows 10 Build 1709 (de Fall Creators Update) uitgebracht wordt.

In de patch zijn nieuwe microcodes voor de Intel Skylake-serie inbegrepen. Die waren al eerder uitgerold, maar zorgen toen voor problemen en moest dus weer ingetrokken worden. De updates voor Coffee Lake, Kaby Lake, Broadwell, Haswell en veel Atom-generaties volgen binnenkort.

20-02-2018 Windows 10 Build 17083 update van april/mei

Wat zit er o.a. in:
Timeline-verbeteringen. Wij zijn het eens met insiders dat het verwijderen van meerdere activiteiten vanuit Timeline omslachtig kan zijn. Daarom hebben we de mogelijkheid toegevoegd om alle activiteiten van een bepaald uur of dag te verwijderen via het snelmenu. U kunt er tevens voor kiezen of u uw activiteiten op meerdere apparaten wilt synchroniseren, voor meer privacy.
Een nieuwe pagina Lettertype-instellingen en lettertypen in de Microsoft Store. Preview biedt meer lettertype-instellingen zoals kleur en variabele lettertypen en u kunt nu nog meer lettertypen direct vanuit de Microsoft Store downloaden.
Meer controle over diagnostische gegevens. De Diagnostic Data Viewer-app biedt een gedetailleerde weergave van de diagnostische gegevens die uw toestel naar Microsoft verzendt en hiermee kunt u het niveau van gegevensdeling wijzigen.
Eenvoudigere configuratie van Windows Hello U kunt nu de gezichts- en vingerafdrukherkenning of een PIN instellen voor Windows Hello vanuit uw vergrendelingsscherm door onder de aanmeldopties op de Windows Hello-tegel.
Bepalen welke apps toegang tot uw inhoud krijgen. Stel in welke UWP-apps op uw pc toegang krijgen tot uw mappen met foto's, video's of documenten.

Wil u kijken wat het allemaal inhoud zoek op YouTube Windows 10 Build 17083

01-02-2018 Herinnering

We willen u en andere Insiders een belangrijke herinnering sturen:
we hebben de ondersteuning voor oudere versies van Windows 10 onlangs stopgezet en pc's met deze versies ontvangen geen beveiligingsupdates meer.

Als u uw pc al een tijd niet hebt bijgewerkt of als u niet weet of u de meest recente versie van Windows gebruikt, heeft Windows een
eenvoudige (en gratis) oplossing:

Klik hier om Windows 10 Update Assistant te downloaden

Met Update Assistant kunt u heel eenvoudig de meest recente versie van Windows installeren. Klik om het programma automatisch uit te
voeren:

  • Uw machine wordt gescand om te controleren of deze gereed is voor updates
  • Geeft aan welke versie van Windows momenteel wordt gebruikt
  • Biedt ondersteuning als er iets moet worden aangepast
  • Bewaart uw huidige bestanden, programma's en instellingen tijdens de installatie
  • Werkt op vrijwel elke laptop of tablet1

Zodra de installatie is afgerond, hebt u niet alleen de nieuwste beveiligingsupdates, maar u hebt ook de kans om interessante nieuwe functies
voor productiviteit, berichten, surfen en gamen te verkennen; veel van deze functies zijn geïnspireerd op feedback van Windows Insiders zoals
u. Als u tijdens de installatie problemen ondervindt, willen we dat graag van u horen via de Feedback Hub-app2 zodat wij alles in het werk
kunnen stellen om het probleem te verhelpen.
Alvast bedankt voor uw hulp, waarmee wij u de beste Windows-ervaring kunnen bieden. Zoals gewoonlijk willen we u als Windows Insider
bedanken voor uw ondersteuning.

Het Windows Insider-team

02-02-2018 Office 2019

Zoals je misschien al zag aankomen, zal Office 2019 alleen beschikbaar zijn voor Windows 10-gebruikers. Het moge duidelijk zijn dat Microsoft alle particulieren en bedrijven wil stimuleren om over te stappen naar Windows 10, iets wat sinds eind vorig jaar niet meer gratis kan. Office 2019 zal de gebruikelijke Office-toepassingen bevatten, waaronder Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast zullen ook iets minder geliefde programma’s als Exchange, SharePoint en het altijd ongelofelijk irritante Skype in het Office 2019-pakket zitten. In het derde kwartaal van 2018 kunnen we Office 2019 verwachten. Naast de bovenstaande informatie over Office 2019 maakt het bedrijf ook bekend langer door te willen gaan met het ondersteunen van Windows 10-versies. Waar er in eerste instantie 18 maanden ondersteuning werd geboden voor Windows 10-releases, komt er voor zowel de Enterprise- als Education-editie van Windows 10 (versies 1511, 1607, 1703 en 1709) 6 maanden extra ondersteuning bij.

17-01-2018 Voor 7 miljoen opgelicht !

Een internationale groep criminelen die zich voordoet als medewerkers van de Microsoft-helpdesk maakte in 2017 in Nederland bijna 2000 slachtoffers. Bij elkaar zijn ze voor zo'n 7 miljoen euro opgelicht. Een slachtoffer werd voor 98.000 euro opgelicht. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Vanuit het buitenland belt een Engelssprekende 'Microsoft-medewerker’ die zogenaamd computerproblemen wil verhelpen. De beller vraagt het slachtoffer om toegang tot zijn of haar computer en probeert vervolgens geld te ontfutselen, bijvoorbeeld via onlinebankieren. Deze oplichtingspoging heeft de afgelopen jaren al veel mensen geld heeft gekost. In 2016 werden 1100 mensen het slachtoffers van de oplichters.