Nieuws

01-12-2017 Microsoft werkt aan een nieuwe app.

Microsoft werkt aan een nieuwe app die het mogelijk maakt om foto's automatisch te back-uppen naar Windows 10-pc's via het wifi-netwerk, Photos Companion.

Dat ontdekte de Italiaanse tech-blog Aggiornamentilumia. Na het scannen van een QR-code zijn de app en Windows 10 met elkaar verbonden. Zo lang je binnen hetzelfde wifi-netwerk blijft, worden gemaakte foto's gelijk overgezet naar je pc. Je hoeft dan geen handmatige back-ups meer te maken.

Wanneer de app precies lanceert, is niet bekend. Microsoft heeft de applicatie zelf nog niet onthuld.

25-11-2017 Thuis kopieer heffing.

USB-sticks vallen vanaf 2018 ook onder de thuis kopieer heffing.

Daardoor worden ze 60 cent per stuk duurder. Heffing op lege cd’s en dvd’s vervalt daarentegen.

23-11-2017 Microsoft stopt met gratis Excel- en PowerPoint Viewers

De programma’s Excel viewer, PowerPoint viewer, PowerPoint 2007 viewer en het Office Compatibility Pack gaan in april 2018 met pensioen.

Microsoft stopt dan met het aanbieden van deze gratis programma's. De viewers zijn bedoeld voor mensen die geen Office-pakket bezitten, maar wel Excel- en PowerPoint-bestanden willen openen om ze te bekijken. Bewerken is niet mogelijk. Het Office Compatibility Pack maakt het uitwisselen van bestanden tussen zeer oude Office-versies en nieuwere edities mogelijk.

Geen updates meer
Wie deze programma's al op de pc heeft, kan ze na april 2018 gewoon blijven gebruiken. Er komen alleen geen nieuwe updates meer uit. Ook worden ze niet meer via de site van Microsoft aangeboden om te downloaden. De Word viewer gaat deze maand al met pensioen.

Alternatief
Het bedrijf komt wel met alternatieven. Zo zijn er voor Windows 10 in de Store gratis apps te vinden voor Excel en PowerPoint. Ook voor tablets en telefoons zijn die beschikbaar in de verschillende Stores.

19-11-2017 Windows 10 gebruikers.

Iedere maand gebruiken 500 miljoen mensen het besturingssysteem Windows 10. Dat is een sterke groei, want in september waren het er nog 'maar' 400 miljoen. Deze mijlpaal werd na 21 maanden bereikt.

12-11-2017 Feestmaand hoogtepunt voor oplichters

Aangezien de feestmaand december er weer aankomt waarschuwt de politie om goed op te letten tijdens het winkelen op internet. Juist in deze periode wordt een toename geregistreerd van malafide websites die uit de grond worden gestampt. Deze websites, die veelal kort actief zijn, hebben maar één doel en dat is om consumenten snel veel geld afhandig te maken. Internetcriminelen kiezen er vaak voor om populaire producten te verkopen zoals tablets, smartphones, spelcomputers en fotoapparatuur.


01-11-2017 Update Windows 10

Windows 10 ontvangt elk jaar twee grote software-updates: de eerste verschijnt telkens in maart en de tweede in september. Dat bevestigt Microsoft donderdag op haar eigen blog. De grote software-updates voor Windows 10 worden vervolgens achttien maanden ondersteund door Microsoft.

Hoewel Microsoft zichzelf ten doel stelt de updates in maart en september klaar te hebben, is de verwachting dat de updates daadwerkelijk een maand later breed worden uitgerold.

Ook Office 365 Pro Plus en System Center Configuration Manager zullen twee keer per jaar rond dezelfde tijd een update ontvangen.

20-10-2017 WhatsApp locatie delen

In WhatsApp is het al een poosje mogelijk om je locatie te delen met je vrienden. Tot voor kort was dat slechts een momentopname. Je locatie live delen in WhatsApp is sinds nu ook een optie, zodat je op de voet gevolgd kan worden. Je locatie live delen in WhatsApp doe je vanuit hetzelfde menu als voorheen. Open een chat en druk op het bijlage-icoontje onderin. Kies daar Locatie. In het volgende menu zie je de nieuwe optie staan: Live locatie delen. Zodra je daar tikt, komt er een pop-up tevoorschijn met wat extra informatie. Lees dit goed door en tik dan op Doorgaan.

Vervolgens bepaal je hoe lang je je locatie wilt delen. Standaard staat dit op een uur, maar je kunt ook kiezen voor een kwartier of zelfs acht uur. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat je kiest, omdat je naderhand op ieder moment kunt kiezen om ermee te stoppen.

Je kunt ook nog een berichtje toevoegen. Tik daarna op de bekende groene verzendknop. Je locatie wordt nu live gedeeld. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen wanneer je wordt verwacht op een feestje, maar niet precies weet hoe laat je aankomt. Op deze manier hoef je anderen niet constant op de hoogte te houden. Ze hoeven alleen maar even in WhatsApp te kijken, en ze weten of je in de buurt bent.


01-09-2017 711 miljoen e-mailadressen gelekt: controleer uw gegevens

DatalekGegevens van maar liefst 711 miljoen e-mailadressen liggen op straat. Dit als gevolg van een lekke spambot. Komt uw adres voor in de lijst?
Het is het grootste datalek ooit. Gegevens van maar liefst 711 miljoen e-mailadressen liggen op straat. Dit als gevolg van een lekke spambot. Dat is een computer die een lijst e-mailadressen bevat en die als doel heeft zoveel mogelijk spam te versturen. Doordat deze computer slecht beveiligd is zijn de gegevens van de gebruikte e-mailadressen op straat komen liggen. Hackers kunnen deze gegevens gebruiken om accounts over te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Bron: SeniorWeb


19-08-2017 Windows S

Tegenwoordig kunt u vaak een PC of laptop voor een leuke prijs aanschaffen. Deze is dan voorzien van het Windows besturingssysteem  versie 10 S . Maar er kleeft een groot nadeel aan deze versie. U kunt uitsluitend apps downloaden uit de Windows App store. Eigen software installeren is niet mogelijk. Wilt u dit dan alsnog doen dan dient u hiervoor weer extra te betalen.
Dus kijk goed uit wat u koopt. 


10-08-2017 Ondersteuning Office 2007 stopt bijna

Microsoft waarschuwt mensen en bedrijven die Office 2007 nog gebruiken. Het kantoorpakket met onder meer Word en Excel 2007 wordt vanaf oktober niet meer ondersteund.

Het einde van de ondersteuning betekent dat er geen nieuwe updates meer uitkomen voor Office 2007. Eventuele nieuwe veiligheidsproblemen worden niet meer opgelost. Het is na na oktober niet meer veilig om Office 2007 te gebruiken op computers met internet. SeniorWeb raadt haar leden met Office 2007 aan op zoek te gaan naar een ander pakket.

Ondersteuning stopt
Office 2007 kwam op 30 januari 2007 uit. Vanaf 10 oktober 2017 wordt het pakket met programma’s niet meer ondersteund door Microsoft. Het bedrijf raadt zelf Office 365 aan, een betaald abonnement op de nieuwste Office. Het voordeel daarvan is dat gebruikers telkens de nieuwste versie ontvangen van programma's als Word en Excel. Er zijn ook gratis alternatieven voor Microsoft Office, zoals Open Office.

Bron: SeniorWeb

1303-microsoft20office.png

27-07-2017 Microsoft stopt ondersteuning Paint

PaintDe ondersteuning voor het tekenprogramma Paint stopt in het najaar van 2017. Microsoft wil het programma binnen Windows 10 niet verder meer ontwikkelen of ondersteunen.

Meer informatie vindt u hier.
Bron: SeniorWeb


27-07-2017 Kaspersky komt met gratis antivirusprogramma

Kaspersky FreeKaspersky Free is het nieuwe, gratis antivirusprogramma van Kaspersky. Het verschijnt in oktober.
Kaspersky is een Russisch bedrijf dat al jaren betrouwbare, betaalde antivirussoftware maakt. Dit jaar bestaat de firma 20 jaar. Om dat te vieren, is er een gratis antivirusprogramma ontwikkeld met de naam Kaspersky Free.

Meer informatie vindt u hier.
Bron: SeniorWeb


24-07-2017 Gratis upgrade naar Windows 10 keert terug

Met Microsoft 365 Business - dus alleen voor bedrijven.
Microsoft heeft bevestigd dat licenties voor upgrades naar Windows 10 Pro vanaf Windows 7 of 8.1 die klanten krijgen in de gratis preview van Microsoft 365 Business geldig blijven - ook als de klant niet overstappen op de betaalde versie.
Uitgebreide informatie vindt u hier.