Nieuws


07-09-2017 Datum grote najaarsupdate (Falls Creators Update) Windows 10 bekend

De herfst nadert en dat betekent dat Microsoft de tweede grote update voor Windows 10 uitrolt. 17 oktober is het zover.Microsoft heeft onthuld wanneer de tweede grote update van Windows 10 wordt verspreid.  De Fall Creators Update start op dinsdag 17 oktober. Maar denk niet dat hij direct op uw apparaat verschijnt. De verspreiding van een grote update neemt bij Microsoft maanden in beslag.

Twee kunnen we er alvast noemen:

  • De app Foto's gaat op de schop en is volledig vernieuwd.
  • OneDrive krijgt een On-Demand-functie. Dat betekent dat bestanden die online zijn opgeslagen (in OneDrive) benaderd kunnen worden zoals bestanden die gewoon op de pc staan, zonder dat ze opslagruimte innemen.

Bron: SeniorWeb


01-09-2017 711 miljoen e-mailadressen gelekt: controleer uw gegevens

DatalekGegevens van maar liefst 711 miljoen e-mailadressen liggen op straat. Dit als gevolg van een lekke spambot. Komt uw adres voor in de lijst?
Het is het grootste datalek ooit. Gegevens van maar liefst 711 miljoen e-mailadressen liggen op straat. Dit als gevolg van een lekke spambot. Dat is een computer die een lijst e-mailadressen bevat en die als doel heeft zoveel mogelijk spam te versturen. Doordat deze computer slecht beveiligd is zijn de gegevens van de gebruikte e-mailadressen op straat komen liggen. Hackers kunnen deze gegevens gebruiken om accounts over te nemen. Meer informatie vindt u hier.

Bron: SeniorWeb


19-08-2017 Windows S

Tegenwoordig kunt u vaak een PC of laptop voor een leuke prijs aanschaffen. Deze is dan voorzien van het Windows besturingssysteem  versie 10 S . Maar er kleeft een groot nadeel aan deze versie. U kunt uitsluitend apps downloaden uit de Windows App store. Eigen software installeren is niet mogelijk. Wilt u dit dan alsnog doen dan dient u hiervoor weer extra te betalen.
Dus kijk goed uit wat u koopt. 


10-08-2017 Ondersteuning Office 2007 stopt bijna

Microsoft waarschuwt mensen en bedrijven die Office 2007 nog gebruiken. Het kantoorpakket met onder meer Word en Excel 2007 wordt vanaf oktober niet meer ondersteund.

Het einde van de ondersteuning betekent dat er geen nieuwe updates meer uitkomen voor Office 2007. Eventuele nieuwe veiligheidsproblemen worden niet meer opgelost. Het is na na oktober niet meer veilig om Office 2007 te gebruiken op computers met internet. SeniorWeb raadt haar leden met Office 2007 aan op zoek te gaan naar een ander pakket.

Ondersteuning stopt
Office 2007 kwam op 30 januari 2007 uit. Vanaf 10 oktober 2017 wordt het pakket met programma’s niet meer ondersteund door Microsoft. Het bedrijf raadt zelf Office 365 aan, een betaald abonnement op de nieuwste Office. Het voordeel daarvan is dat gebruikers telkens de nieuwste versie ontvangen van programma's als Word en Excel. Er zijn ook gratis alternatieven voor Microsoft Office, zoals Open Office.

Bron: SeniorWeb

1303-microsoft20office.png

27-07-2017 Microsoft stopt ondersteuning Paint

PaintDe ondersteuning voor het tekenprogramma Paint stopt in het najaar van 2017. Microsoft wil het programma binnen Windows 10 niet verder meer ontwikkelen of ondersteunen.

Meer informatie vindt u hier.
Bron: SeniorWeb


27-07-2017 Kaspersky komt met gratis antivirusprogramma

Kaspersky FreeKaspersky Free is het nieuwe, gratis antivirusprogramma van Kaspersky. Het verschijnt in oktober.
Kaspersky is een Russisch bedrijf dat al jaren betrouwbare, betaalde antivirussoftware maakt. Dit jaar bestaat de firma 20 jaar. Om dat te vieren, is er een gratis antivirusprogramma ontwikkeld met de naam Kaspersky Free.

Meer informatie vindt u hier.
Bron: SeniorWeb


24-07-2017 Gratis upgrade naar Windows 10 keert terug

Met Microsoft 365 Business - dus alleen voor bedrijven.
Microsoft heeft bevestigd dat licenties voor upgrades naar Windows 10 Pro vanaf Windows 7 of 8.1 die klanten krijgen in de gratis preview van Microsoft 365 Business geldig blijven - ook als de klant niet overstappen op de betaalde versie.
Uitgebreide informatie vindt u hier.