logoptcc-1.png
ptccavondl-3.png
ptccavondr-2.png

Seizoen 2017 - 2018

DATA NIEUWE SEIZOEN 2017 - 2018

7 november - Combi-avond

21 november

Wie heeft het nog nooit meegemaakt. Op een dag start uw PC niet meer op. En stel dat u straks alles kwijt bent aan bestanden en werk waar u vele uren ingestoken heeft. Het zal u waarschijnlijk niet overkomen als u de raad van Henri Mater en Rien Kuiper ter harte neemt. Zij laten u zien hoe systeemherstel werkt en hoe u zelf een herstelpunt aanmaakt. Tevens reiken de heren u weer een gratis stukje software aan. Te weten Windows Repair Toolkit. Een gereedschapskist om bestanden te herstellen. Wat zijn hiervan de mogelijkheden. De heren weten zeker dat u met veel kennis weer huiswaarts gaat. 

5 december - Combi-avond

19 december

IrfanView

De belangrijkste functie van dit programma is het weergeven van grafische bestanden. Maar het ondersteunt ook beperkte bewerkingen, zoals het wijzigen van bestandsformaten, kleurcorrectie en bijsnijden. Deze bewerkingen kunnen ook "batchgewijs" op meerdere bestanden worden uitgevoerd.

Verder heeft het een aantal effecten. Deze functies maken IrfanView handig om foto's snel mee te verwerken.

Een ander nuttig gebruiksdoel van IrfanView is formaatconversie; door de brede ondersteuning kun je allerlei formaten omzetten.

Adrie van Hummel en Henk Engelen zullen u laten zien wat er allemaal met dit kleine en gratis programma mogelijk is.

2018

9 januari - Nieuwjaarsinstuif met oliebollen.

23 januari

6 februari - Combi-avond

20 februari - Ledenvergadering

6 maart - Combi-avond

20 maart

3 april - Combi-avond

17 april

1 mei - Combi-avond

15 mei

5 juni - Combi-avond

19 juni - slotavond seizoen 2017-2018


Uiteraard kunnen diverse onderwerpen in het seizoen vervangen worden door actuelere items die zich op dat moment aanbieden.
Zo moet het mogelijk zijn om in overleg met een ieder een 2e combiavond om te zetten in een avond waarop eeen actueel onderwerp behandeld kan worden!